06-21290671
Selecteer een pagina

Hoi, ik ben Ilse

Online ondernemen, het lijkt zo eenvoudig. En je ziet het steeds vaker om je heen toch? Stel, je geeft workshops, trainingen en cursussen. Zou het dan niet handig zijn dit ook op afstand te kunnen doen, gewoon online? In een online training, workshop of webinar? Maar waar begin je dan eigenlijk, en wat heb je echt nodig?

Die vraag hield mij enkele jaren geleden ook bezig. Alleen was het toen nog niet zo toegankelijk als nu. Online trainingen en academies zijn heel normaal geworden.  Een manier van ondernemen waarbij je flexibel en toekomst gericht klanten kunt helpen. Wie wil dat nou niet? 

Hoe het einde van mijn ene bedrijf de start werd van Virtual Diamonds

In 2008 begon ik mijn eerste bedrijf. En eerlijk gezegd, als zelfstandige aan de slag wilde ik al heel lang. Ik kom uit een familie van zelfstandigen en weet daarom wat erbij komt kijken. Maar toch…waarin ga ik dan ondernemen?

Met mijn opleiding tot juwelier, en ervaring in verkoop en marketing had ik het ultieme antwoord nog niet gevonden. Dit antwoord kwam toen ik mijn voormalig zakenpartner tegenkwam. We vulden elkaar perfect aan. Zo groeiden we van creatieve workshops en lessen fotografie voor kinderen naar bedrijfsuitjes en onderwijs. Workshops voor 60-80 personen was eerder regel dan uitzondering. We kwamen op de mooiste locaties.

Voor het onderwijs ontwikkelden we lespakketten en leerlijnen. Deze verkochten we per post of in combinatie met een workshopdag. Maar dit moest toch slimmer kunnen? Zo ontstond de wens voor een eigen online leeromgeving. Heel gemakkelijk was dat nog niet in die tijd. 

Soms moet je loslaten om verder te komen.

Helaas, soms gaat het in het leven niet zoals je wenst: persoonlijke omstandigheden maakten dat we andere keuzes moesten maken. En een VA hadden we niet. De online business die ik voor ogen had, kon niet ontwikkelen op de manier die ik voor ogen had. Waar eerst een ‘samen’ was, werkte ik nu vooral alleen. En juist dat was wat ik niet wilde. De droom loslaten was daarom de enige optie.

Nu zet mijn kennis en ervaring in om andere ondernemers te helpen. Zodat zij hun droom waar kunnen maken. Want ondernemen is mooi, het is ook veel. En juist als je meer online wilt ontwikkelen, kun je hulp gebruiken. Zoals wij toen samen konden bouwen en ontwikkelen. Dat gun ik anderen ook. Daarom loop ik graag met andere ondernemers mee. Zodat je echt stappen kunt maken. Je kunt gewoon niet alles alleen. Daar weet ik alles van.

Want een bedrijf ontwikkelen en nieuwe kansen zien èn benutten vind ik ontzettend leuk!  Het liefst vanuit een groter geheel. Online en offline business verbinden, op een persoonlijke manier.

En weet je wat het mooie is? Ik werk nu met ondernemers die dezelfde dromen hebben die ik ook had. Ik begrijp wat de knelpunten en verlangens zijn. Er komt zoveel kijken bij het online ondernemen. Qua strategie, marketing en techniek. Dat kun je gewoon niet allemaal alleen. En ondertussen heb ik ook mijn eigen droom gerealiseerd: De Diamant route. Zodat ik ook op een slimmere manier mijn eigen klanten kan helpen. Samen sta je sterker en juist samen ondernemen is zoveel leuker!

 

Ilse

Contact:
 

Telefoon 06-21290671

Liever gewoon een e-mail sturen? Dat kan! of plan hier je afspraak.

15 + 4 =